Loading...
Ikke-kategoriseret

Guide: Sådan passer du på dine dæk

Alt for mange tror, at de kan opbevare deres dæk på loftet, men det er en virkelig dårlig idé. Du bør altid sørge for ordentlig dækopbevaring, da du ellers ender med at ødelægge dine dæk.

Du skal tænke over:

  • Bedst i et mørkt rum, ingen direkte sollys.
  • Køligt rum.
  • Undgå gennemtræk.
  • Undgå fugtighed.

For de fleste er det tydeligt, at du ikke kan bruge dit loft, da det næppe overholder disse punkter. De fleste loftrum bliver alt for varme og du risikerer dermed, at der kommer revner i dine dæk. Når det sker, kan du ligeså godt købe nogle nye, så det er billigere, hvis du fra starten af har tænkt over din opbevaring af dæk.

På bloggen OgDermedBasta finder du 32 gode råd til dækopevaring, som du også kan læse hvis du gerne vil passe godt på både sommerdæk og vinterdæk.

Vælg det rigtige rum til dækopbevaring

Det kan være svært at finde et godt rum i din bolig til dækopbevaring. Det gælder både til dine sommerdæk og vinterdæk. Det er de færreste af os, som har lyst til at opbevare vores dæk de steder, hvor vi bor.

Men som sagt er det ikke en god idé, hvis du opbevarer dine dæk i et rum, som bliver for varmt. Det vil ofte være dit loft. Men det er heller ikke en god idé med et rum, som kan risikere at blive fugtigt, hvilket ofte er en risiko med en kælder.

Ofte er den bedste løsning, at du finder et ekstern lagerrum til opbevaring af dæk. I dag kan du finde den slags lagerrum i de fleste danske byer. Så uanset om du bor i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller et andet sted, så kan du helt sikkert finde et godt sted at opbevare dine dæk.

Pak dine dæk godt ind

Hvis du har lejet et sted til dine sommer- eller vinterdæk, så kan det være nødvendigt at dække dine dæk ordentligt ind. Det er ikke, fordi der er noget galt med dit rum, men det er bedre at være på den sikre side, når det handler om dine dæk.

Det er en god idé at pakke dem ind i en havepose. Det er bedst, at du pakker hvert dæk ind for sig selv, så de ikke rører hinanden. Dvs. skaf fire haveposer. Hver havepose sørger du for at pakke tæt ind til dækket, da det er bedst at undgå så meget luft som overhovedet muligt. Med luft risikerer du også, at der kommer fugt ind til dit dæk og det skal du gøre alt for at undgå.

For selvom du har valgt et eksternt lagerrum, kan du ligeså godt være helt på den sikre side.

Hvis du ikke pakker dem ind, er det en god idé at opbevare dem i en lodret stilling, da det skåner dine dæk mest muligt. Hvis du har dæk med hvid skrift, skal du sørge for, at det hvide ikke vender hen mod den mørke del af dækket, for så får du misfarvninger på dit dæk.

Pas på din dæk og du kan have dem indtil de er helt slidte af brug og ikke opbevaring.

Dækopbevaring

Du kan eksempelvis leje et depotrum til dækopbevaring i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg og Odense.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *